5 Şubat 2009 Perşembe

























6 Ocak 2009 tarihinde, işten eve döndüğümde, Afi çok sıkkın olduğunu ve ağladığını söyledi. Uyuyordun geldiğimde. Uyandığında gözlerinin Rocky Balboa gibi şiş olduğunu gördük ve hatta açık mı kapalı mı olduğunu algılayamadık. Bunun üzerine seni hemen alıp Kent Hastanesi'ne götürdüm. Orada yapılan testlerden sonra, vücudunun protein attığını ve bunun tedavisinin ancak üniversite hastanelerinde mümkün olduğunu söylediler. Hemen seni Ege Üniversitesi'ne götürdük. Orada yapılan testler sonucu Nefrotik Sendrom teşhisi ile hemen bizi yatırdılar. 15 gün hastanede kaldık. Hastanede kendini kötü hissetme diye DVD player, filmler, yastığın, oyuncakların vs. hepsini hastaneye taşıdık. Adeta ev moduna girdik yani. Hastaneye ilk yattığımızda 800 olan protein seviyen, damardan ilaç almaman avanajı ile 310lara düştüğünde bizi eve çıkardılar. Normalde bu oranın sıfır olması gerekiyor. Ege üniversitesi Nefroloji Bölüm Dalı Başkanı PRof. Sevgi Mir, bizim tedavimizi takip ediyor. Onun söylediğine göre bu çok uzun ve sıkıntılı bir süreç. Sen de her hafta idrar ve kan tahlilleri için hastaneye gidiyorsun. Geçen hafta yapılan testlerde protein oranın 417 lerdeydi. Eğer 1-2 hafta içinde bu oran sıfırlı değerlere düşmez ise, ikinci aşama tedaviye geçilecek. Şimdi tek ümidimiz, bugün yapılan testlerin sonuçlarının da yine düşük seviyelerde olması. Sonrasında Sevgi hanım ile bu konuyu görüşeceğiz tekrar. ne yapacağiz? bir sonraki aşama ne olacak vs.
Tüm dualarımız, senin bir an önce daha ileri tedavilere gerek kalmaksızın sağlığına kavuşman. Şu anda günde 25mg Deltacortil (kortizon), 2 doz penisilinli şurup, kalsiyum sandoz, ara ara idrar söktürücü kullanıyorsun. Bir hafta öncesine kadar da dünya bir alem mide ilacı kullanıyordun. Sevgi hanım bunları kesti. Ama tabii ki kortizon, penisilin vs. devam..
N'olur metabolizman benimkine benzemiş olsun da, hemen cevap alalım.. Fiziksel olarak dışarıdan herhangi bir bozukluk yok vücudunda, ya da sende herhangi bir hastalık belirtisi.. ama ne zaman kan ve idrar tahlilleri yapılsa, o zaman bütün değerlerin ne kadar kötü olduğu anlaşılıyor. Bu ciddi miktardaki protein kaçağı sebebiyle; çok ciddi olarak dışarıdan protein alıyorsun. Yani bol bol süt, peynir, et, tavuk, balık... hem besinlerin hem de ilaçların etkisiyle kilo aldın, toparlandın.. Abur cuburu kestik kötü alma kiloyu diye.. Herşey sınırlı artık.. Bol meyve sebze, süt vs. besleniyorsun.. Allah hepimize sabır versin, yardımcı olsun.. En başta sana....
Seni seviyoruz bebeğim..

(Yukarıdaki resimler, ben eğitim için istanbulda kaldığım 1 aylık dönemde çekildi. Doruk & Çağan ile beraberken.. Yani kasım ayında. Yeni resimlerinden bazılarını da en kısa sürede yükleyeceğim.)

Hiç yorum yok: